Vízenjárás

Vízenjárás (3:28)
koncepció: Gábor Lendvai, András Nagy
zene: Máté Pozsár (Koala Fusion)
tánc: Nina Umniakov
operatőr: Balázs Szügyi
technikai segítség: Ádám Lendvai
rajz: Gábor Lendvai, András Nagy, J. Muszbek, D. Tihanyi

A film a Faludi Akadémia által kiírt „Vízenjárás” témára készült 2006-ban.

Rövid szinopszis:
A kihívások folyamatos „vízenjárásra” kényszerítenek, ahol az élet minden pillanatában olyan lépés előtt állunk, mellyel elsüllyedhetünk, ha kellő tudatossággal, hittel nem rendelkezünk a beteljesüléshez.

A film készítéséről:
A film készítésénél az alap mondanivaló kidolgozásától kezdve az egyszerűségre, puritánságra törekedtünk. Mindent csak teljesen sallangmentesen, megtisztítva engedtünk a filmbe, hogy megőrizzük a gondolatok tisztaságát és a jelenetek erejét. Ehhez választottuk az ennek legjobban megfelelő eszközt, az egyszerű vonalanimációt. A felvételek készítésénél teret hagytunk a mozgás és a zene alkotóinak hogy saját tehetségük szerint elmélyítsenek részleteket a pontosan kidolgozott filmben.

A film élőszereplős felvétel alapján számítógépen készült fekete-fehér vonal animáció. A mozgásokat Umniakov Nina táncolta fel stúdióban, a film zenéjét Pozsár Máté (Koala Fusion) szerezte.

A képkockák rajzolásában segítségünkre volt Tihanyi Dominika és Muszbek Johanna, a felvételek elkészítésében Szügyi Balázs, a mozgás kidolgozásában Umniakov Nina, a film technikai megvalósításában Lendvai Ádám.

Díjak:

2006 - Faludi Akadémia Rövidfilm Fesztivál – Kísérleti Film kategória I. díj
2006 - Faludi Akadémia Rövidfilm Fesztivál – Legjobb első film díja
2006 - Faludi Akadémia Rövidfilm Fesztivál – Diákzsűri Legjobb Film különdíja

category: 
division: 
Location: 
év: 
2006